31 maj 2020
tisdag, 17 september 2019 10:04

NCC byggstartar Masthuskajen i Göteborg

Skrivet av 

 

Våghuset på Masthuskajen. Illustration: NCC/White arkitekter

 

 


Brick Studios på Masthuskajen. Illustration: NCC/White arkitekter

 

Behovet av nya kontor i stadsnära lägen i Göteborg är stort. NCC investerar därför i Masthuggskajen och bygger tusentals kontorsarbetsplatser i den nya stadsdelen. Nu sätter NCC den första tegelstenen på plats för de två första kontorshusen.

Masthuggskajen är den största detaljplanen i Göteborgs innerstad i modern tid. NCC är först ut i detta omfattande stadsbyggnadsprojekt med att bygga sammanlagt tre kontorshus på Masthuggskajen. Under fredagen byggstartar NCC två av dessa hus: Brick Studios och Våghuset med utmärkande design av White.

Masthuggskajen har höga hållbarhetsambitioner och NCC tecknar i samband med detta det första hållbara hyresavtalet i Göteborg, ett initiativ som är unikt i världen. Avtalet omfattar åtaganden inom såväl social, ekonomisk som miljömässig hållbarhet. Det hållbara hyresavtalet hjälper till att realisera de ambitioner som finns i stadsdelen.

Under byggstarten på fredag för NCC:s koncernchef Tomas Carlsson och representanter från Västsvenska Handelskammaren, Älvstranden och White arkitekter ett samtal på scen samt gemensamt byggstartar projektet.