25 maj 2020
fredag, 13 september 2019 10:41

Nytt stort vattenland och hotell i Rosersberg

Skrivet av 

 

I Rosersberg planerar VI Invest Sveriges största och mest spektakulära vattenland med plats för 2.000 besökare samt ett 50 meter högt fullservicehotell med 240 hotellrum.

 

 


i Ulriksdal i Solna bygger nu Vi Invest ett nytt Marriot-hotell som ska öppna under våren 2020. Det ska bli ett fullservicehotell med 223 rum.


 

 

 


Grundarna till Vi Invest är från vänster: Martin Housseini och Jounan Abboud.


I Roserberg, norr om Stockholm i Märsta kommun och och nära Arlanda, förbereder Vi Invest AB tillsammans med Sigtuna kommun etableringen av Sveriges största och mest spektakulära
vattenland med plats för 2.000 besökare.  Temat för vattenlandet blir ljud, ljus och adrenalin. Ambitionen är att erbjuda Sveriges längsta och häftigaste vattenrutschkanor och waterrides.


Vi Invest har förvärvat en tomt på närmare 6,5 hektar vid Roserbergs trafikplats i Märsta kommun och bolaget planerar även där ett påkostat hotell med 15 våningar.  Det kommande 50 meter höga hotellet blir ett fullservicehotell med 240 hotellrum, generös konferensavdelning,  festvåning, restaurang, spa,  träningsanläggning och en stor takterrass på 15:e våningen. I fastigheten kommer det även att etableras kontorslokaler.


Placeringen för vattenlandet och hotellet är i direkt anslutning till E4:an, nära Preem vid Rosersbergs trafikplats,  innebär en stor exponering mot förbipasserande trafik. Lättillgängligheten kommer att göra etableringen till en välbesökt destination för såväl fritidsresenären som affärsresenären. Den tidsplan som Vi Invest AB AB har upprättat är ambitiös då bolaget avser att kunna inviga anläggningen under år 2022, vilket innebär att planarbetet ska vara genomfört till sommaren 2020.

– Vi är mycket glada och stolta över förtroendet som Sigtuna kommun påvisar för detta projekt.
Visionen att skapa ett inomhus vattenland i Stockholm har Vi Invest AB AB haft under många år.
Med det strategiska läget och konceptet är vi starkt övertygade om att vattenlandet kommer att gynna hela stor Stockholm som länge efterfrågat detta likväl andra närliggande städer. Den planerade destinationen kommer tillföra kommunen ett betydande besöksmål, vilket i förlängningen kommer innebära både arbetstillfällen och inkomster för kommunen, säger Martin Hosseini, vd för Vi Invest.

 

 

I en affär med Peab under våren 2018 köpte Vi Invest AB en tomt i Ulriksdal i Solna för att bygga ett nytt Marriott hotell som ska öppna under våren 2020. Det ska bli ett fullservicehotell med 223 rum, lounge, bar och konferens, ett exklusivt spa och gym. Hotellet ligger på Ulrikdals torg nära pendeltågsstationen.

Vi Invest äger centrala hotellfastigheter som Bentleys på Drottninggatan, Hotel Karlaplan, Hotel Gamla Stan på Skeppsbron samt Vanadis Hotel & Bad på Sveavägen.

 

Bakom bolaget Vi Invest finns Martin Housseini och Jounan Abboud, en tredje styrelseledamot i bolaget är Ulf Adelsohn.


Bolaget grundades 1988 med en ursprunglig inriktning att driva kända restauranger som Viktoria i Kungsträdgården samt Crazy horse, Lorrys, Las Vegas och Biblos.


År 1999 ändrade bolaget affärsidé från verksamhet från restaurang till verksamhet med hotell. Vi Invest driver idag Hotell Bentleys på Drottninggatan, Hotel Karlaplan, Hotel Gamla Stan på Skeppsbron och Vanadis Hotel & Bad på Sveavägen.
SF