Skriv ut denna sida
torsdag, 12 september 2019 16:58

Sandros, ny chef på stadsbyggnadskontoret i Göteborg

Skrivet av 

 

 


Rekryteringen av Carita Sandros (bilden) innebär att hon blir ny chef för byggavdelningen på stadsbyggnadskontoret, Göteborgs Stad. Hon kommer närmast från tjänsten som affärschef för arkitektur och projektledning på konsultföretaget Tyréns.

Carita Sandros har även lång erfarenhet från kommunal verksamhet från Ale kommun där hon arbetade i 14 år. De sista fyra åren var hon chef för sektorn samhällsbyggnad med över 100 medarbetare och med ansvar för bland annat översiktsplanering, detaljplanering och bygglovshantering. Carita har civilingenjörsexamen inom området väg och vatten från Chalmers i grunden.

– Jag är glad att vi lyckats rekrytera Carita Sandros till tjänsten och ser fram emot att arbeta med henne, säger Henrik Kant. Carita har en genuin erfarenhet från den kommunala samhällsbyggnadssektorn och från privat konsultverksamhet på ett större konsultföretag.

Carita Sandros börjar på stadsbyggnadskontoret den 18 november.

– Det är spännande att få möjlighet att bidra till framväxten av den moderna och hållbara staden Göteborg, säger Carita Sandros. Jag ser fram emot att komma tillbaka till den kommunala världen och medverka i samhällsutvecklingsfrågor utifrån det perspektivet. Det känns både viktigt och roligt att också få arbeta med ett fungerande och utvecklande samspel mellan förvaltning, kunder och politik.

Byggavdelningen på stadsbyggnadskontoret ansvarar för bygglovs- och tillsynsärenden och har cirka 100 medarbetare.



 

 

 

 

 

 






Senaste från Redaktionen