Skriv ut denna sida
onsdag, 11 september 2019 10:51

SHH bygger äldreboende i Huddinge

Skrivet av 

 

Det nya äldreboendet i Huddinge som SHH Samhällsfastigheter utvecklar tillsammans med Balder blir Altura långsiktig ägare och Attendo har tecknat ett 20-årigt hyresavtal.

 

 

 


Under gårdagen tog SHH Samhällsfastigheter det första spadtaget för det nya äldreboendet i Huddinge.


Under gårdagen togs första spadtaget för det nya äldreboendet i Huddinge som SHH Samhällsfastigheter utvecklar tillsammans med Balder. Altura blir långsiktig ägare och Attendo har sedan tidigare tecknat ett 20-årigt hyresavtal. Utöver äldreboendet utvecklar SHH även cirka 110 bostadsrätter samt ett friliggande parkeringshus med ca 60 parkeringsplatser. Den första etappen byggstartades under våren 2019.


– För SHH Samhällsfastigheter är det viktigt att kunna erbjuda välutvecklade och bra bostäder för olika skeden i livet. Vi ser ett stort behov av nya äldreboenden och kommer nu att kunna erbjuda Attendo ett välutvecklat äldreboende i Huddinge som tillfredsställer både målgruppens och verksamhetens behov, säger Fredrik Alvarsson, vd för SHH Samhällsfastigheter.


– Vi välkomnar byggstarten av ett projekt som möter det växande behovet av äldreboendeplatser som vi, liksom många andra kommuner, står inför. I en snabbväxande kommun som Huddinge är det viktigt att det finns trivsamma och moderna boenden för livets alla skeden, något det här projektet positivt bidrar till,  säger Malin Danielsson (L), kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor, Huddinge kommun.

– Vi är glada över att äntligen sätta spaden i marken för ett nytt äldreboende i Huddinge kommun. Tillsammans med våra partners är vi en del i förnyelsen och moderniseringen av Huddinges äldreomsorg, säger Sonja Hayen, uppstartsansvarig Attendo.


SHH Bostad

SHH Bostad är ett rikstäckande bostadsutvecklingsbolag som erbjuder prisvärt boende. Bolagets verksamhet omfattar hela kedjan från köp av mark till försäljning av bostadsrätter, hyresrätter samt vård- och omsorgsboende. Sedan SHH grundades 2010 har fler än 1.300 prisvärda bostäder färdigställts över hela Sverige. I slutet av 2019 uppgick den totala projektportföljen till 3.149 bostäder varav 463 under produktion och 2.686 var byggrätter.

Senaste från Redaktionen