20 april 2024
tisdag, 10 september 2019 17:41

Castellum är etta i världen på hållbarhet

Skrivet av 

 

Henrik Saxborn, verkställande direktör för Castellum AB.


Castellum rankas i årets upplaga av fastighetsbranschens Global Real Estate Sustainability Benchmark, GRESB, som etta i världen på hållbarhet. Det är fjärde året i rad som Castellum får denna topplacering. 

GRESB är ett internationellt benchmarkingverktyg som mäter och utvärderar hållbarhetsarbete inom fastighetsbolag och fonder ur ett investerarperspektiv. I rankningen utvärderas bolagens och fondernas hållbarhetsarbete ur tre perspektiv: miljöfrågor, sociala frågor och styrning. Över 1.000 fastighetsaktörer ingick i årets ranking där Castellum placerar sig som bäst i klassen på hållbarhet inom sektorn kontors- och industrilokaler.

– Vi ser oss som en samhällsbyggare. Med den bakgrunden är vår strategi att ta hållbarhetsfrågorna på stort allvar både ur ett ekonomiskt, ekologiskt och socialt perspektiv. Målsättningen är att integrera hållbarhetsarbetet i allt vi gör och att det ska vara en naturlig del i vårt dagliga arbete. Ranking är ett tydligt bevis på att vår strategi är rätt, att vi gör ett riktigt bra arbete och att det är lönsamt att fokusera på hållbarhet. Jag vill ge en stor eloge till alla medarbetare som gemensamt bidragit till att vi lyckats nå detta fantastiska resultat, säger Henrik Saxborn, verkställande direktör för Castellum AB.

Castellum har miljöcertifierat 33 procent av fastighetsbeståndet. Bolaget arbetar aktivt för att nå flera utmanande hållbarhetsmål, bland annat att vara ett helt jämställt bolag i alla yrkeskategorier och att bli 100 procent klimatneutrala till 2030. Castellum har även fullföljt den första WELL-certifieringen i Sverige, vilket är det enda certifieringssystem som tar hänsyn till hälsa och välbefinnande hos de som arbetar i en fastighet.