22 februari 2020
måndag, 09 september 2019 12:29

Anna R Gärtner, ny chef för NIRAS Arkitekter

Skrivet av 

 

 

 

Affärsområdeschef för NIRAS Arkitekter med start i september i år blir Anna R Gärtner (bilden). Hon har tidigare arbetat på NIRAS i olika roller, och hon kommer närmast från en projektledarroll på Kriminalvårdens ekonomi- och fastighetsavdelning.

 

Anna R Gärtners övriga erfarenheter från branschen spänner från 1980-talet över projektering på arkitektkontor och projektledare på större konsultföretag med fokus på fastighetsutveckling.

– Vi är väldigt glada att Anna kommer tillbaka till oss och ser fram emot att NIRAS Arkitekter utvecklas vidare under hennes ledning. Anna har ett brett kontaktnät i branschen och värdefulla erfarenheter från både kund- och leverantörssidan, säger Christian Sandberg, vd för NIRAS.

NIRAS Arkitekter
NIRAS Arkitekter ritar arkitektur som är till för människor att leva, utvecklas och trivas i. Projekten varierar bl.a. mellan pedagogiska miljöer, äldreboenden, hyresgästanpassningar, sport och fritid samt infrastruktur. Kunderna är såväl offentliga som privata och projekten sträcker sig från första utredningsskiss till bygghandlingar.

– Jag har tidigare arbetat både på arkitektkontor och på NIRAS så jag är glad för möjligheten att kunna kombinera två goda ting. För mig är det viktigt att det vi ritar och bygger idag också kommer till glädje för våra barnbarn, och NIRAS Arkitekter ritar funktionella och estetiska lösningar som bidrar till en positiv samhällsutveckling. Jag tycker att Långbrodalsskolan, som vann pris för Årets Stockholmsbyggnad är ett bra exempel på det, säger Anna R Gärtner.