22 februari 2020
måndag, 09 september 2019 10:30

Galären gör stor uthyrning om 3-5000 kvm i Luleå

Skrivet av 

 

Gunnar Tåhlin, vd för Galären.


Galären har tecknat avtal med Praktiska Sverige AB om nya lokaler på Skutviken i Luleå. Uthyrningen avser minst 3.000 kvm utbildningslokaler på fastigheten Vattenormen 2, med attraktivt läge intill Luleås största infartsled. Praktiska Sverige AB, som bedriver gymnasiala utbildningar med praktisk inriktning, ingår i koncernen AcadeMedia.


– Det här är en stor och spännande uthyrning till en bra och långsiktig hyresgäst. Det här är ett av Luleås absolut bästa lägen med en byggnad som vi nu ska ta tillvara alla kvalitéer i och skapa något som vi alla luleåbor kan vara stolta över. Detta är viktigt då antalet människor som ser byggnaden dagligen är cirka 50.000, säger Gunnar Tåhlin, vd för Galären.

Praktiska Gymnasiet finns sedan tidigare på flera lokaliseringar på Ytterviken i Luleå, men kan nu sammanföra sina verksamheter på ett och samma ställe. Tack vare ett långsiktigt hyresavtal om 10 år kan Galären satsa på riktigt bra arkitektoniska kvalitéer.

– Vi är väldigt nöjda med att kunna presentera den här lösningen för Praktiska gymnasiet i Luleå. Samarbetet med Fastighetsbolaget Galären innebär att vi nu kan etablera oss på ett attraktivt läge med goda förbindelser för eleverna att ta sig till och från skolan. Tillsammans med Galären bygger vi nu en modern och attraktiv gymnasieskola för framtiden. Vi har ett ökat intresse för praktiska utbildningar i Luleå som är kopplat till stadens expansion. Därför ligger satsningen på skolan helt rätt i tiden, säger Peter Andersson, fastighetsdirektör på AcadeMedia.

Nu väntar projektering, upphandling och byggtid innan lokalerna kan tas i bruk.

– Vi påbörjar projekteringen direkt, och de nya utbildningslokalerna ska stå klara för Praktiska Gymnasiet till skolstarten 2020. Praktiska tar större delen av byggnaden men vi ska renovera och bygga om resterande delar så hela miljön blir riktigt spännande, säger Magnus Bjuhr, projektchef på Galären.