20 april 2024
torsdag, 05 september 2019 10:51

Mats Nyström, ny vd för Veidekke Sverige

Skrivet av 

 

 

 

Rekryteringen av Mats Nyström (bilden) innebär att han blir vd för Veidekke Sverige efter Jimmy Bengtsson, som i slutet av augusti blev vd och koncernchef för Veidekke ASA. Charlotta Nilsén tar över förvaltningen i Veidekkes affärsområde Bygg Bostäder efter Mats Nyström.

 

– Veidekke har stor marknadspotential i Sverige. Mats Nyströms uppdrag är främst att stärka lönsamheten. Med sin stora erfarenhet och ledarskapsförmåga är Mats Nyström rätt person att ta vår verksamhet i Sverige till nästa nivå, säger Veidekkes vd Jimmy Bengtsson.


Mats Nyström kom till Veidekke år 2017 från Skanska. Han var då medlem i ledningen för Skanskas svenska verksamhet. Nyström tillträdde sin nya tjänst den 4 september.


– Jag ser fram emot att leda Veidekkes svenska verksamhet genom lönsam tillväxt och med stor betoning på ledarskap, kultur och värderingar. Vi måste vara attraktiva som arbetsgivare och som partner för våra kunder. Tillsammans med mina kollegor i Veidekke vill jag koncentrera våra ansträngningar i framtiden på att förverkliga och vidareutveckla de strategier som har lagts fram, säger Mats Nyström.

Från den 9 september kommer Charlotta Nilsén att ta över förvaltningen av affärsområdet Bygg Bostäder efter Mats Nyström. Bygg Bostäder arbetar främst med bostadsbyggande, men bedriver också omfattande kommersiella projekt i södra och västra Sverige. Charlotta Nilsén, som har arbetat i Veidekke sedan år 2014, är för närvarande chef för riksregionen i Veidekke Real Estate Sweden.

 

 

– Med vår breda verksamhet och engagemang har vi unika möjligheter att hantera de mest komplexa uppdragen och kundernas behov. När vi använder Veidekkes totala kapacitet är vi mycket konkurrenskraftiga. Genom sexton år i byggbranschen och åtta år inom bostadsutveckling har jag utvecklat kunskap och förståelse för hela samhällsbyggnaden, och nu ser jag mycket fram emot att fortsätta affärsområdet i samarbete med goda kollegor, säger Charlotta Nilsén.