23 april 2024
måndag, 02 september 2019 10:41

Nya Roots till Scandics Downtown Camper

Skrivet av 

 

Vid Brunkebergstorg har Scandic skapat sitt tredje signaturhotell, Downtown Camper med 494 rum i huvudstaden, tillsammans med Stena Fastigheter.

 



I helgen öppnade Downtown Camper dörrarna till Roots, Stockholms nya event- och möteslokal med intilliggande vegetariskt café på Drottninggatan i city. Här har man, utifrån sina mötesgästers önskemål, utvecklat en unik mötesplats med ingång både från hotellets entré på Brunkebergstorg och genom en helt ny ingång på Drottninggatan.

 

Det är med bakgrund i en växande efterfrågan för större event- och mötesytor med mer flexibilitet, som Downtown Camper och fastighetsägaren Stena Fastigheter nu utökar hotellets kapacitet med ett ytterligare våningsplan på 1.700 kvm. På nya Roots finns 13 mötesrum i varierande storlek, och med de flyttbara väggarna kan 9 rum öppnas upp för att skapa en 900 kvm stor eventyta för upp till 650 personer.

 

– Vi är väldigt glada att nu kunna erbjuda det många av våra kunder efterfrågat - stora och flexibla ytor med samma sköna atmosfär som på hotellet i övrigt. På Downtown Camper pratar vi om ”Meeting Unusual” och när vi nu öppnar Roots får vi en helt ny dimension på detta. Med vårt utbud av aktiviteter, wellness, nattsömn och god mat och dryck, kan våra gäster få en helt unik event- eller mötesupplevelse hos oss, säger Erica Åberg, tf hotelldirektör på Downtown Camper by Scandic.

 

I anslutning till Roots har Downtown Camper även öppnat ett nytt vegetariskt café, där både mötesdeltagare och flanörer från Drottninggatan är välkomna. Här ligger fokus på hållbarhet, wellbeing och gemenskap: Både mat och möbler har valts ut med hänsyn till miljö och klimat, och råvarorna är i majoritet växtbaserade och ekologiska. Återigen ligger prisbelönade arkitektbyrån Stylt Trampoli bakom design och inredning.

 

Downtown Camper som öppnade den 1 september för två år sedan, är ett av Scandics signaturhotell i Stockholm, med 494 rum, innovativa mötes- och eventytor, restaurangen Campfire, takbar och wellnessyta med uppvärmd utomhuspool i The Nest.

 

Gensvaret för nya eventytan Roots har sedan säljstarten i januari varit stort och efterfrågan har redan överträffat förväntningarna.