20 april 2024
tisdag, 27 augusti 2019 09:47

Riksbyggen bygger 113 hyresrätter i Upplands Väsby

Skrivet av 

 

De 113 lägenheterna i Fyrklövern, intill Väsby centrum, kommer att vara fördelade på två byggnader i sju våningsplan med tillhörande gård, garage och lokaler.

 



I området Fyrklövern, precis intill Upplands Väsby Centrum, kommer Riksbyggen att bygga 113 hyresrätter. Byggstarten är planerad till mars/april 2020 med en första inflyttning under vintern 2021/22. Husen byggs med högt ställda hållbarhetskrav och kommer att certifieras med Miljöbyggnad Silver. Riksbyggen har tecknat entreprenadavtal med TL Bygg för genomförande av projektet.

 

– Riksbyggen fortsätter sitt arbete med att tillföra Stockholmsregionen fler hyresrätter som det råder en akut brist på. Vi är mycket glada över vårt första hyresrättsprojekt i Upplands Väsby och att Riksbyggen genom det kan bidra till kommunens tillväxt, säger Carl-Johan Hansson, chef för affärsområde Fastigheter på Riksbyggen.

 

Projektet med de 113 lägenheterna är fördelade på två byggnader i sju våningsplan med tillhörande gård, garage och lokaler. Området Fyrklövern ligger granne med Väsby centrum och det är promenadavstånd till pendeltågsstationen.

 

– I Fyrklövern har Riksbyggen under våren haft inflyttning i Brf Ljuspunkten med 95 bostadsrätter. Riksbyggen är en långsiktig samhällsbyggare med målsättningen att bygga bostäder för många olika målgrupper, säger Stefan Högman, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad i Norra Stockholm.

 

Den sociala hållbarheten är viktig i Riksbyggens bostadsprojekt. Till bostadshusen kommer en levande innergård som bland annat innehåller plats för rekreation, lek och cykelparkering samt ett trevligt orangeri att byggas.