29 mars 2020
tisdag, 20 augusti 2019 13:10

Catella CRIM köper för 323 Mkr i Tyskland

Skrivet av 

 

Flygbild över Braunschweig i Niedersachsen.

 


Catella Residential Investment Management (CRIM) har förvärvat ett bostadsprojekt med 100 lägenheter och lokalyta för stormarknad i Braunschweig, Niedersachsen samt en bostadsfastighet i Dresden för totalt cirka 30 MEUR, cirka 323 Mkr.

 

Förvärvet i Braunschweig är en del av en ny stadsbyggnadsutveckling om 20.000 kvm på Berliner Straße / Kurzekampstraße, cirka 3,5 km nordost om det gamla centrumet. Det nyckelfärdiga projektet består av tre byggnader, som kommer att rymma klassiska hyreslägenheter med flera rum men även optimerade bostäder om 2 rum samt 27 så kallade sociala bostäder. I en fastighet kommer en ledande stormarknadskedja att hyra cirka 750 kvm i en bottenvåning.

 

CRIM förvärvade Braunschweig-projektet för knappt 22 MEUR i ett separat mandat för en sydtysk pensionsplan inom dess Institutional Investment Partners Fund (2IP).

 

Matthias Bursi, Catella Fund Manager European Residential, säger:

– Catella Residentials första förvärv i Braunschweig är en förlängning av vår strategi att investera bortom de viktigaste europeiska metropolerna till andra växande städer och regioner med gedigen demografi och ekonomiska utsikter och attraktiva risk-avkastningsprofiler. Vi har kunnat bygga upp en diversifierad portfölj på 600 MEUR i fyra länder för denna institutionella kund under de senaste tre åren.