22 februari 2020
måndag, 19 augusti 2019 08:42

Vasakronan hyr ut 15.000 kvm i Sergelhuset

Skrivet av 

 

Flygvy över projektfastigheten Sergelhuset.

 

 

 

 

 

 

 

King (Midasplayer AB), ett av världens ledande mobilspelsföretag, ska hyra sex våningar i Sergelhuset om 11.500 kvm på Sveavägen. I huset ska även Vasakronans nya huvudkontor ligga.

 

 

Sergelprojektets takterrass.

 

 

 


 

Sergelprojektet sett från Sergelfontänen med Edvin Öhrströms glasskulptur Kristallvertikalaccenten i förgrunden. Bild: TMRW Vasakronan

 

 

Vasakronan har tecknat avtal med King och Stureplansgruppen om totalt 15 000 kvm i projektfastigheten Sergelhuset i Stockholm city.

 

Mitt i Stockholms city vid Sergels Torg pågår omdaningen av Sergelhuset, ett stadsutvecklingsprojekt som omfattar tre byggnader om totalt 60.000 kvm längs Malmskillnadsgatan, Hamngatan och Sveavägen. Nu är det klart att King (Midasplayer AB), ett av världens ledande mobilspelsföretag, flyttar in i det hus som ligger på Sveavägen med utsikt över Sergels torg. Bolaget hyr totalt 11.500 kvm kontor på de sex översta planen med en egen entrédel i gatuplan.

 

Även Stureplansgruppen, Sveriges ledande restaurangkoncern, etablerar sig i Sergelprojektet och kommer att erbjuda event- och konferensmöjligheter samt restaurang och takterrass. Eventytan omfattar 2.500 kvm med entré från Sveavägen. Restaurangen och den stora takterrassen omfattar totalt 1.100 kvm och kommer att vara belägen på plan 16 med entré från Malmskillnadsgatan.

 

– Det som tidigare var ett mer eller mindre slutet kvarter blir nu en blandning fullt av smarta kontorslösningar, butiker och restauranger samt bostäder. Både King och Stureplansgruppen passar väl in i den karaktär vi vill ge området, säger Fredrik Wirdenius, vd för Vasakronan.

 

I Sergelhuset kommer även Vasakronans eget huvudkontor ligga. Till det etableras också Vasakronans nya koncept Arena för flexibelt arbetssätt. Förhyrningarna till King och Stureplansgruppen samt Vasakronans egna lokaler innebär att hälften av projektet är uthyrt