28 maj 2020
tisdag, 13 augusti 2019 15:35

NCC har byggt Odenses högsta bostadstorn

Skrivet av 

 

Högst upp i TBT-tornet på 17 våningen ligger Odenses dyraste lägenhet om 306 kvm som sålts för 28,5 Mkr.


NCC har nu färdigställt TBT-tornet i Odense som består av bostadstorn cirka 66 meter högt i 17 våningar och som innehåller 35 bostadsrätter i storlekar från 87 till 306 kvm. En mindre byggnad med åtta våningar och en central byggnad med en foajé förbinder de två byggnaderna. Byggnaden är arkitektoniskt inspirerad från miljöer i New York med golvsprång och många fönster med terrasser och delad takträdgård.

 

TBT-tornet omfattar totalt cirka 11.500 kvm, varav bottenvåningen och våningarna 1-3  innehåller kontor, medan de övriga 14 våningar innehåller bostäderna. Fasaderna är gjorda av koppar, natursten och glas.

 

Projektet är en del av projektet "Från gatan till staden", som förvandlar den kraftigt trafikerade vägen, Thomas B. Thriges Gade i Odense, till ett nytt, sammanhängande, livligt och hållbart distrikt med bostäder, företag, lättjärnväg och parkeringskällare i Odense Center.

– På NCC är vi stolta över att ha fått möjligheten att bidra till en så betydelsefull och ambitiös byggnad för Odense City, som håller på att utvecklas starkt, säger Ole Møller Petersen, regiondirektör för NCC Danmark, till Byens Ejendom, efter att NCC överlämnat byggnaden till bostadsfastighetsbolaget TOGT.

 

NCC har varit totalentreprenör åt byggherren TOGT med GPP Architects som arkitekt och Sweco Danmark som teknisk konsult.