16 april 2024
tisdag, 13 augusti 2019 14:57

NCC bygger 65 bostadsrätter i Ängelholm

Skrivet av 

 

I centrala Ängelholm, precis invid Rönneå, bygger nu NCC år HSB 65 bostadsrätter för cirka 180 Mkr.

 


I centrala Ängelholm, precis invid Rönneå, ska NCC bygga nya HSB Brf Åkanten med 65 bostadsrätter. Kvarteret byggs i parkmiljö och ska kännas öppet och tilltalande även för flanörer på promenaden.

 

– Vi tänker långsiktigt när vi bygger bostäder. Vår ambition är att skapa vackra, genomtänkta bostäder som håller länge oavsett vilka trender som råder. Husen vi bygger är något alla Ängelholmare ska kunna vara stolta över, oavsett om man bor där eller ej. Bostäderna har varit ett efterlängtat tillskott på den lite exklusivare bomarknaden i Ängelholm och vi har redan förhandsbokat 40 lägenheter, säger Anders Berg, vd för HSB Nordvästra Skåne.

 

Bostäderna har genomgående hög standard och noga utvalda material både utvändigt och på insidan. De tre huskropparna byggs i fem till åtta våningar. Exteriört utmärks husen av tegel, stora fönsterpartier, balkonger och sedumtak.

 

Lägenheterna, som byggs i flera olika storlekar, får stora ljusinsläpp och öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Lägenheterna har vattenburen golvvärme och stora balkonger. En del lägenheter har även en egen takterrass. Jais Arkitekter har gestaltat kvarteret.

 

– Genom nära samverkan i partnering, med en öppen dialog med alla inblandade parter, har vi tillsammans med HSB tagit fram HSB Brf Åkanten. I ett första skede som nu är avslutat har vi tillsammans planerat, budgeterat och projekterat handlingar för projektet. Nu ser vi fram emot att sätta spaden i marken för detta fina kvarter, säger Magnus Knöös, affärschef NCC Building Sweden.

 

Byggstart blir efter sommaren och första inflyttning beräknas ske kring årsskiftet 2021/2022.Projektet genomförs som en totalentreprenad i partnering.

 

Affären uppgår till cirka 180 Mkr och ordern registreras i tredje kvartalet 2019 i affärsområde NCC Building Sweden.