28 maj 2020
tisdag, 13 augusti 2019 10:14

YIT och HGR säljer tre stora fastigheter i Esbo

Skrivet av 

 

De tre kontorsfastigheterna som säljs, med Accountor Tower i förgrunden, har alla havsutsikt på Kägeludden i Esbo.


YITs och HGR Property Partners joint venture Regenero har ingått ett avtal om att sälja projekt med tre kontorsfastigheter till en internationell investerare. Avtalet inkluderar Accountor Tower, Keilalampi och Keilaniemenranta paviljonger i Esbo, Finland. Parterna har kommit överens om att värdet på kontraktet inte kommer att offentliggöras.

 

De enskilda transaktionerna kommer att ske i etapper när byggandet fortskrider. Accountor Tower ska slutföras och överföras till den nya ägaren i december 2019. Färdigställandet av Keilalampi och paviljonerna i Keilaniemenranta kommer att äga rum i slutet av 2020, vilket är när avtalen om dem kommer att slutföras.

 

– Detta är den första delen av vårt multipart-projekt och vi är mycket stolta över det. Vi tackar den lokala myndigheten för det goda samarbetet och vår huvudsakliga hyresgästen revisor för att uppnå ett sådant enastående projekt, säger HGR Property Partners vd Kari Helin.

 

– Med detta Regenero-projekt kommer Keilaniemenranta att genomgå en stark utveckling med en mångfaldig stadsmiljö som uppstår kring utmärkta kollektivtrafikförbindelser. I enlighet med principerna för den cirkulära ekonomin har vi också renoverat de befintliga byggnaderna för att uppfylla de senaste kraven, säger Juha Kostiainen, Executive Vice President, Urban Development på YIT.

 

Regenero grundades 2016 och är ett joint venture med YIT och HGR Property Partners som fokuserar på storskaliga utvecklingsprojekt för kontorsfastigheter. Enligt det gemensamma företagets operativa modell utför YIT byggarbeten i projektet.