28 maj 2020
måndag, 12 augusti 2019 10:15

SPG byggstartar 200 bostäder i Vega, Haninge

Skrivet av 

 

Etapp 2, kvarter 10, ligger i direkt anslutning till pendeltågsstationen Vega och innehåller 200 hyresrättslägenheter, garage och en livsmedelsbutik. Entréer och trapphus har ägnats särskild omsorg, som viktiga delar av bostaden. Bild: BSK Arkitekter

 

 

Naturliga material och en färgskala som samspelar med omgivningen och landskapet är utgångspunkt för färgsättning både exteriört och interiör i stadsdelen Vega i Haninge. Bild: BSK Arkitekter

 

Scandinavian Property Group (SPG) byggstartar nu nästa etapp i den nybildade stadsdelen Vega, Haninge. SPG fortsätter det långsiktiga samarbetet med BOX Bygg som byggt den första etappen bestående av 103 bostadsrätter. Parterna har tecknat ett nytt totalentreprenadavtal som omfattar totalt 200 hyresrätter, en ICA butik samt 120 garageplatser. Arkitekt är BSK arkitekter mede ansvarig arkitekt Petter Aaro.

 

– Vi är otroligt glada att SPG har gett oss förnyat förtroende även för nästkommande byggetapp. Det är ett bevis på att samarbetet mellan SPG och BOX Bygg fungerar mycket bra,  säger Jonas Bill, vd på BOX Bygg.

 

– Vi har tillsammans med BOX Bygg byggt både hyresrätter, bostadsrätter, förskolor och vårdcentraler och fortsätter i och med detta vårt långsiktiga strategiska samarbete vilket är glädjande, säger Carl Zetterqvist, Head of Investment & Asset Management, SPG.

 

Scandinavian Property Group är ett fastighetsbolag som grundades 2004 och verkar på den skandinaviska marknaden. Organisationen består av 15 anställda med kontor både i Oslo och Stockholm.


SPG är en industriell aktör inom tre specifika områden, bostäder, samhällsfastigheter, samt projektutveckling av kontor och handel.