24 april 2024
måndag, 29 juli 2019 13:37

Eurocommercial säljer hälften av Passage du Havre

Skrivet av 

 

Passage du Havre byggdes i slutet av 1990-talet till ett modernt köpcentrum samtidigt med nybyggandet av tunnelbanelinjen 'RER E, och med nya butiker i Quartier de l'Opéra-Saint Lazare, i hjärtat av Paris stora affärsdistrikt.

 


Eurocommercial har tecknat ett avtal om ett joint venture med AXA Investment Managers – Real Assets (AXA IM – Real Assets) om att sälja 50 procent av köpcentrumet Passage du Havre vid boulevard Haussmann i Paris. Priset för 50 procent av aktierna i köpcentrumet uppgår till cirka 203 MEUR, cirka 2.146 Mkr, enligt en oberoende värdering vid årsskiftet.

 

AXA IM – Real Assets är sedan tidigare partner och ägare tillsammans med Eurocommercial i köpcentrumet Etrembières, nära Genevé.

 

Köpcentrumet Passage du Havre förvärvade Eurocommercial i oktober 2000 och genom förvärv av intilliggande fastigheter år 2002 och år 2012 blev det totala förvärvspriset för köpcentrumet cirka 192 MEUR, cirka 2.030 Mkr.

 

Passage du Havre är fullt uthyrd till hyresgäster som Fnac, Sephora, Natures et découvertes och Yves Rocher.

 

Jeremy Lewis, CEO för Eurocommericial, säger i en kommentar:

– Vi är glada över att vi har avtalat om ännu ett joint venture med AXA IM – Real Assets. Den oberoende värderingen av försäljningen av 50 procent av aktierna i Passage du Havre, bekräftar värdet på våra tillgångar i de fyra länder som vi opererar. Redan nu kan vi säga att värdet på våra fastighetstillgångar i juni i år har ökat med 1 procent, jämfört med motsvarande period 2018. Vår vakansgrad är under 1 procent och hyrestillväxten i hela portföljen fortsätter att vara stark.

 

I en kommentar säger Antoine Mesnage, Head of Acquisitions France, AXA IM Real Assets:

– Förvärvet är en storslagen tillgång i vår fastighetsportfölj i Paris. Tillgångens styrka gynnas av köpcentrumets bästa läge i Paris centrum, i en världens ledande huvudstäder. Vi fortsätter att se en negativ koppling gentemot all detaljhandel, oavsett de underliggande positiva grunderna för specifika fastigheter, men denna negativa koppling gentemot Passage du Havre, är oberättigad. Vi ser fram emot att samarbeta med Eurocommercial i detta nya joint venture.

 

Eurocommercial Properties N.V, som är noterat på Euronext, grundades år 1991. Bolaget äger och driver för närvarande 28 köpcentrum i Belgien, Frankrike, Italien och Sverige med ett totalt fastighetsvärde om cirka 4,2 miljarder euro, cirka 44,9 Mdr kr.