28 maj 2020
söndag, 28 juli 2019 16:02

Catella MAX säljer i München

Skrivet av 

 

Den sålda bostads- och kontorsfastigheten ”Pasinger Triangel”, som ligger centralt i München, har levererat för Catella MAX en totalavkastning om mer än 20 procent per år under 9 år.


Catella Real Estate AG har slutfört den första försäljningen från specialfonden ”Catella MAX” i och med försäljningen av bostads- och kontorsfastigheten ”Pasinger Triangel” i centrala München. Köpare är det tyska livförsäkringsbolaget Lebensversicherung (LV) 1871. Parterna har kommit överens om att inte avslöja köpeskillingen.

Bostads- och kontorsfastigheten ”Pasinger Triangel” omfattar 3.244 kvm, innehållande kontorslokaler, en restaurang, ett daghem samt 33 hyreslägenheter.

– Catella MAX-fonden investerar främst i fastigheter i München. Målet för fonden är en hög diversifiering avseende byggnadstyp och hyresgäststruktur, vilket borde återspegla den bayerska huvudstadens ekonomiska struktur. Med försäljningen uppnåddes en totalavkastning på mer än 20 procent per år för våra investerare under innehavet om cirka nio år. Det kapital som frigörs genom transaktionen kommer att återinvesteras i investeringsfondens fastighetsportfölj, säger Henrik Fillibeck, en talesman för Catella Real Estate.

 

– Fastigheten matchar våra kapitalinvesteringar, som är inriktade på hållbarhet och kontinuitet, säger Wolfgang Reichel, CEO för LV 1871.

 

Säljarens rådgivare var advokatfirman Glock, Liphart, Probst und Partner samt BNP Paribas Real Estate GmbH München.