20 september 2019
fredag, 12 juli 2019 09:57

SBB köper av Humana för 468 Mkr

Skrivet av 

 

Sedan 2016 har Humana verksamhet i Finland inom äldre- och familjeomsorg genom bolaget Arjessa.


Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB genomför förvärv av 37 samhällsfastigheter i Finland, Sverige och Norge för 468 Mkr till en årlig hyresintäkt om 32 Mkr. Säljare är Humana som kvarstår som hyresgäst i de förvärvade fastigheterna. Portföljen innehåller äldreboenden och gruppboenden med en genomsnittlig hyreslängd om 14,2 år.

 

Förvärvet omfattar 30 fastigheter i Finland, 5 i Sverige samt 2 i Norge med en total uthyrningsbar yta om 22.428 kvm. Huvuddelen av portföljen är lokaliserade i södra delen av Finland kring Helsingfors och Jyväskylä. Fastigheterna i Norge ligger i OsloTillträdet sker per den 11 juli 2019 med undantag för fem fastigheter som är under uppförande och tillträds efter avslutat projekt, vilket bedöms ske under 2020.


– SBB visar igen att vi är Nordens ledande aktör inom social infrastruktur. Därför är vi glada att vi fått möjlighet att förvärva en välskött nordisk portfölj med långa hyresavtal och ser framemot ett utökat samarbete med Humana, säger Ilija Batljan, vd för Samhällsbyggnadsbolaget i Norden.

 

Bernström & Partners har varit säljarens rådgivare i transaktionen. SBB har företrätts av Wistrand, HPP och Selmer.