25 april 2024
fredag, 05 juli 2019 10:26

Galären planerar trygghetsboende för 300 Mkr

Skrivet av 

 

Byggstart för Galärens trygghetsboende på Bergviken i Luleå beräknas ske våren 2020. Bild: Tirsén & Aili

 



Galären har lämnat in bygglovsansökan för det planerade trygghetsboendet i kvarteret Daggkåpan på Bergviken i Luleå. Om allt går som planerat ska de 133 lägenheterna stå klara 2022. Projektet beräknas kosta cirka 300 MKR.

– Trygghetsboendet på Bergviken bjuder på ett bekvämt boende för den som är 65 +. Vi är övertygade om att trygghetsboendet kommer att bli väldigt attraktivt med tanke på de kvalitéer vi kommer att erbjuda hyresgästerna, säger Gunnar Tåhlin, vd på Galären.

Projektet, som har ritats av Tirsén & Aili Arkitekter, omfattar 9.000 kvm och fyra huskroppar med totalt 133 lägenheter i trygghetsboende, en inbyggd och glasad vinterträdgård med loftgångar mellan husen och en restauranglokal om cirka 200 kvm. Lägenheterna utgörs av 1, 2 och 3 rum och kök och är mellan 35-71 kvm. Galären äger sedan tidigare Floras kulle Trygghetsboende i Luleå centrum som invigdes i oktober 2017.

– Detta blir ett spännande projekt med en helt ny typ av konstruktion. Med goda erfarenheter av vårt tidigare trygghetsboende känner vi oss trygga både med byggnationerna och efterfrågade lägenhetsstorlekar, säger Magnus Bjuhr, projektchef på Galären.

I projeket ingår en vinterträdgård med aktivitetsytor, utegym och plats för odlingar. Dessutom finns gott om gemensamma utrymmen som bland annat erbjuder pool, bastu, träningsmöjligheter, tvättstudio och en vinkällare.

– Utöver detta adderar vi även konstnärlig utsmyckning för att försköna boendemiljön, avslutar Gunnar Tåhlin.