18 september 2019
onsdag, 19 juni 2019 10:49

Essi Sten, ny chef för Hemfosa i Finland

Skrivet av 

 Ansvarig för Hemfosas verksamhet i Finland blir efter sommaren Essi Sten (bilden). Hon har gedigen erfarenhet från ledande positioner inom fastighetssektorn och kommer närmast från rollen som Country Manager och Head of Asset Management för PATRIZIA Finland Oy. Med egen närvaro på plats i Finland kommer Hemfosa att accelerera satsningen på tillväxt den expansiva finska marknaden för samhällsfastigheter.

 

Essi Sten kommer närmast från rollen som Country Manager och Head of Asset Management i det internationella fastighetsbolaget PATRIZIA Finland Oy, där hon varit verksam i tre år. Tidigare har hon bland annat varit fastighetsutvecklingschef för Certeum Oy, Director of Real Estate Funds för Sponda, Oyj och Vice President of Real Estate Investment i Avara Suomi Oy. Essi Sten är 46 år och har en Executive MBA-examen från Aalto universitet och juristexamen från Helsingfors universitet.

 

– Vi är nöjda att vi lyckats rekrytera Essi Sten som ansvarig för Hemfosas finska verksamhet. Vi etablerar därmed egen närvaro på den expansiva finska marknaden och får tillgång till Essis breda branscherfarenhet och marknadskännedom. Det är ett viktigt steg för att accelerera vår satsning på Finland där vi ser intressanta öppningar inom samhällsfastigheter, säger Caroline Arehult, vd för Hemfosa.