19 april 2024
torsdag, 13 juni 2019 08:41

Skanska säljer Juvelen i Uppsala till Vasakronan

Skrivet av 

 

Juvelen om 8.600 kvm i bästa pendlarläge med omedelbar närhet till Uppsala Resecentrum och bara ett stenkast från Vasakronans egen fastighet Magasin X.

 


 

Skanska säljer det nyligen färdigställda kontorshuset Juvelen i centrala Uppsala för drygt 560 Mkr till Vasakronan. Beräknat tillträde är i december 2019. Projektet är utvecklat av Skanska Sverige och försäljningen kommer att bokföras i rörelsegrenen Kommersiell Fastighetsutveckling i det andra kvartalet 2019.

 

Fastighetens mark är triangelformad, vilket arkitekterna från Utopia tagit fasta på genom att låta triangelformen återkomma i hela byggnadens utformning såväl i byggnadselement som i glaspartier. Fastigheten har en total uthyrbar yta om cirka 8.600 kvm fördelat på sju våningar plus ett entresolplan på våning 7.

 

Byggnaden uppfyller både LEED Platinum och Mörkgrön nivå enligt Skanskas egen gröna karta.

 

Fastigheten är belägen på Stationsgatan i bästa pendlarläge med omedelbar närhet till Uppsala Resecentrum och bara ett stenkast från Vasakronans egen fastighet Magasin X. Området runt Resecentrum har på båda sidor av järnvägsspåren på senare år utvecklats till ett av Uppsalas främsta kontorslägen.

 

– Vasakronans uthyrningsgrad i region Uppsala ligger på 98 procent och hyresutvecklingen är stabilt uppåtgående. Förvärvet av Juvelen är ett starkt tillskott till vår portfölj, säger Fredrik Wirdenius, vd för Vasakronan.