20 april 2024
torsdag, 13 juni 2019 08:22

Genesta kan köpa för 10 Mdr kr

Skrivet av 

 

David Neil, vd och en av Genestas grundare.

 



Genesta slutför den första stängningen av sin tredje value-add fond med 3,6 Mdr kr. Kapitalet har säkrats från åtta investerare från tidigare fonder. Stängningen följer det framgångsrika slutförandet av investeringsperioden för föregångaren GNRE Fund II som förutspås överträffa sina avkastningsmål med god marginal.


I dagsläget har GNRE II slutfört två försäljningar med en kombinerad årlig avkastning på över 30 procent.

 

Den nya fonden siktar på en årlig avkastning om 12-14 procent genom att huvudsakligen investera i kontor i huvudstadsregionerna i Norden, men även i logistik och handel i huvudstäderna och i större regionstäder. Fonden kommer att arbeta med värdeskapande investeringar främst genom ombyggnad, upprustning och uthyrning. Fonden förväntas ha en investeringsvolym på totalt cirka 10 miljarder kronor.

 

– Vi är väldigt nöjda med det starka stödet vi har från våra befintliga investerare. Detta är ett bevis på våra tidigare fonders framgångar och att våra klienter tror på vår strategi, säger David Neil, vd och en av Genestas grundare.

 

Fonden, som har som mål att resa totalt 5 Mdr kr, ska nu resa ytterligare cirka 1,5 Mdr kr från institutionella investerare.