Skriv ut denna sida
onsdag, 12 juni 2019 09:47

FM Global Insurance flyttar till Nybrogatan 17

Skrivet av 

 

Humlegårdens fastighet på Nybrogatan 17 är klar för inflyttning under andra kvartalet år 2020.

 

 

 

Humlegården Fastigheter välkomnar FM Global Insurance till Nybrogatan 17 på Östermalm i Stockholm, där bolaget hyr två våningsplan. Fastigheten står klar för inflyttning Q2 2020 och bland de övriga hyresgästerna återfinns Frantzén Group och Convendum.

 

 

FM Global är idag etablerade i Humlegårdens fastighet på Birger Jarlsgatan 27. Bolaget sökte större lokaler där det gavs möjlighet att utforma kontoret i enlighet med koncernens globala koncept. Valet föll på Humlegårdens nyproduktion på Nybrogatan 17, där FM Global har tecknat ett 7-årigt avtal avseende lokaler om cirka 1.360 kvm i fastighetens två översta våningsplan. Tillträde beräknas ske under hösten 2020.

 

Humlegårdens satsning på Nybrogatan består av två delar. Dels restaureras Astoriahuset mot Nybrogatan samtidigt som en ny byggnad uppförs, Nybrogatan 17, mot den intilliggande Sofie Almquist plats. Här vill Humlegården skapa en dynamisk plats där alla delar av upplevelsen är av hög klass. Sedan tidigare är det klart att stjärnkrögaren Björn Frantzén kommer att etablera en restaurang i Astoria och Convendum hyr tre plan i kontorsfastigheten Nybrogatan 17.

 

– Att stötta befintliga kunder i arbetet med att utveckla deras kontor är en viktig del i vårt erbjudande och vi är därför mycket glada över att vi får fortsatt förtroende från FM Global. Kontoret och dess läge är en viktig del av ett företags attraktionskraft och på Nybrogatan 17 erbjuder vi de bästa förutsättningarna för verksamheter som söker lokaler med karaktär, hög standard och ett serviceerbjudande i framkant, säger Maria Lidström, stadsutvecklingschef på Humlegården.

 

Colliers International har agerat rådgivare åt FM Global Insurance.

 

 



 

 


 


 

 

 

 

 

 

Senaste från Redaktionen