18 september 2019
tisdag, 11 juni 2019 15:23

Brunswick säljer äldreomsorg i Boden till SBB

Skrivet av 

 

Annika Fridolf, fondchef på Brunswick Real Estate, representerade säljaren i affären med SBB.

 


Samhällsbyggnadsbolaget, SBB, fortsätter att förvärva kraftfullt. Nu säljer Brunswick Real Estate till SBB, på Sveafastigheter Fersens vägnar, en portfölj med äldreboenden bestående av sju fastigheter i Boden. De sju fastigheter omfattar 61.900 kvm och ligger i centrala Boden. Portföljens värde är väl förankrat med Bodens kommun som huvudhyresgäst och med en genomsnittlig kontraktslängd om drygt 12 år. Hyresintäkterna för år 2019 uppgår till cirka 65 Mkr. Fastighetsaktien uppskattar transaktionsvärdet till cirka 1 Mdr kr. SBB har tillträtt fastigheterna. Kilpatrick Townsend & Stockton har varit säljarens juridiska rådgivare.

 

Sveafastigheter Fersen AB, samägt av Partners Group och Brunswick Real Estate, har ägt portföljen sedan 2015. Brunswick Real Estate har varit ansvarig för förvaltningen av äldreboendet  tillsammans med Vimur Fastigheter som en lokal partner i Boden.

 

Annika Fridolf, fondchef på Brunswick Real Estate, säger:

– Vi är glada att meddela en framgångsrik avyttring i vår Fersen-portfölj. Med ett långt hyresavtal och en hyresgäst i den offentliga sektorn erbjuder portföljen möjligheter för en ny långsiktig ägare som SBB.

 

– Vi är glada att vi fått möjligheten att utöka vårt bestånd i den expansiva Luleå-Boden regionen och ser framemot att inleda ett långsiktigt samarbete med Bodens kommun. Med förvärvet stärker vi vår position som Nordens ledande noterade aktör inom samhällsfastigheter, säger Ilija Batljan, vd och grundare av Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB.

 

– Det är väldigt glädjande att SBB med sin samlade kompetens och driv väljer att förvärva fastigheter i Bodens kommun och vi ser fram emot ett givande samarbete för hela Bodens bästa. Att SBB engagerar sig här i Boden visar på vår kommuns stora potential och att vi är på frammarsch, säger Claes Nordmark, kommunalråd i Boden.