18 september 2019
tisdag, 11 juni 2019 09:33

Wihlborgs Prisma blir ett tech-hus

Skrivet av 

 

Wihlborgs uppför fastigheten Prisma i kvarteret Ursula i Oceanhamnen, Helsingborg. Den totala lokalarea blir 13.000 kvm. Entreprenör är Skanska och för formgivningen svarar EGA.


 


 

 


Wihlborgs har tecknat avtal med den nya tech-hubben HETCH som startar i Helsingborg i augusti. När Wihlborgs projekt Prisma i Oceanhamnen står klart i slutet av 2020 flyttar hyresästen in på 1.900 kvm, med option på att hyra ytterligare 1.800 kvm. Men redan nu i augusti startar Htech sin verksamhet på 500 kvm i Wihlborgs hus på Järnvägsgatan 7 i Helsingborg.

I Hetch ska startups, snabbväxande techbolag och större etablerade företag blandas och kunna bedriva forskning och utveckling inom techområdet. Hetch erbjuder bland annat tillgång till accelerator, startupcommunity, flexibla arbetsplatser, koppling till utbildning och forskning, affärsrådgivare, investerare och ett supporterande nätverk.    Initiativtagare är David Nilsson Sträng, grundare och tidigare delägare till Smart Refill.

Grundande partners i teknikhubben är SUP46, Wihlborgs och Cremento med Resurs Banks vd Kenneth Nilsson. Hetch stöttas också av Helsingborgs stad.

– Min vision är att Hetch ska bidra till att göra Helsingborg till den ledande techstaden i Sverige. För att nå dit har vi valt att samarbeta med SUP46, ett av Europas ledande startupcommunities, som blir en del av Hetch. Detta är deras första etablering utanför Stockholm. Men jag är också övertygad om vår framgång ligger i att Hetch inte bara attraherar startupbolag utan också etablerade bolag som kan placera innovationsteam här. Ett exempel är Resurs Bank som är med från start, säger David Nilsson Sträng.

– Vår vision är att Prisma ska bli ett tech-hus där Hetch blir ett nav som också ger ett mervärde till andra företag till huset. Som stor fastighetsägare i Helsingborg har vi dessutom bra möjligheter att hjälpa Hetch-företag att fortsätta utvecklas när deras behov förändras, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.