18 september 2019
tisdag, 04 juni 2019 10:57

Profi säljer till Vasaparken och SBB i Täby

Skrivet av 

 

Fastigheterna Jollen 4 och Näsbypark 73:5 är strategiskt belägna längs med Centralvägen i Täby.Profi Fastigheter har sålt de två fullt uthyrda fastigheterna Jollen 4 och Näsbypark 73:5 i Näsby Park, Täby, till Vasaparken och Samhällsbyggnadsbolaget (SBB). Fastigheterna omfattar 8.200 kvm lokaler för skola, kontor och idrottshall samt 110 p-platser. Pangea var Profis rådgivare.

Det var 2010 som Profi köpte fastigheterna, som är strategiskt belägna utmed Centralvägen i Täby. Parallellt med den aktiva förvaltningen har bolaget skapat en omfattande utvecklingsplan för de bägge fastigheterna.

– Under vårt ägande har vi bedrivit aktiv utvecklingsarbete för att göra fastigheten mer relevant och skapa en attraktiv samhälls- och bostadsprodukt. Det att vi nu säljer en fastighet med helt andra förutsättningar än den fastighet vi förvärvade för snart nio år sedan. Vi har fullföljt vår affärsplan och lämnar nu över ägandet till två väletablerade aktörer, vilket känns mycket bra, säger Thomas Sipos, vd för Profi.