20 april 2024
tisdag, 04 juni 2019 10:32

Strategisk Arkitektur förnyar SAS-huset i Frösunda

Skrivet av 

 

Strategisk Arkitektur har bland annat tagit fram detaljerade färgstrategier som förhåller sig till den färgskala som finns i SAS-huset. Exempelvis ska den solblekta Miami Vice-känslan från då huset byggdes kompletteras med kraftigare kulörer och varma material för att skapa ytterligare dynamik.





På uppdrag av Mengus förnyar Strategisk Arkitektur det gamla SAS-huset i Frösundavik, Solna. Målsättningen är att detta ikoniska designhus ritat av den norske arkitekten Niels Torp och uppfört på 1980-talet ska omvandlas för att erbjuda fullservice och wellness-funktioner till en mångfald av världsledande företag och allmänheten.

Sedan snart tre år ägs huset av Mengus, som har ambitionen utveckla huset från att ses som ett huvudkontor endast för SAS till ett hus som inrymmer en mångfald av spännande hyresgäster och publika verksamheter.

I förstudien identifierades ett antal delprojekt, alltifrån utvändig skyltning och belysning till insidans reception, öppna lounger och mötesplatser, måleri och färgsättning, växtlighet och grönska, skyltsystem, coffee spots etc. Nu är Strategisk Arkitektur igång med ett 30-tal olika delprojekt för att lyfta fastigheten till en samtida och spännande kontorsfastighet med full service.