20 april 2024
måndag, 03 juni 2019 17:12

SISAB planerar att sälja 24 fastigheter

Skrivet av 

 

 

 

 

 

Claes Magnusson, är vd för SISAB sedan mars 2016.

 



 

Genom att sälja en liten del av SISAB:s bestånd av fastigheter fokuseras affären ytterligare till kommunala verksamheter i stadens lokaler. Dessutom frigörs kapital som kan återinvesteras i förskolor och skolor för ett växande Stockholm.

 

– Vi har identifierat 24 fastigheter, i vilka vi idag har privata hyresgäster, som kan säljas. Förhoppningen är att vi kan sälja alla dessa till en eller ett par köpare redan under 2019, säger Claes Magnusson, vd för SISAB.


Stockholm växer och behovet av utbildningsplatser är stort. SISAB:s kommande investeringar omfattar nu projekt för mer än 25 Mdr kr.

 

Att avyttra ett antal fastigheter är ett steg i att fokusera på kärnverksamheten och samtidigt frigöra kapital för investeringar i andra projekt. Samtliga fastigheter som ingår i den planerade avyttringen rymmer andra hyresgäster än Stockholms stad, säger SISAB i ett pressmeddelande.

 

SISAB äger och förvaltar 400 förskolor och 200 grund- och gymnasieskolor i Stockholm, från Kista i norr till Farsta i söder. Totalt ansvarar SISAB 1,8 miljoner kvm, med ett värde om cirka 13,5 Mdr kr, där mer än hundratusen människor vistas dagligen.

 

 

­