18 april 2024
måndag, 03 juni 2019 15:46

Studio Stockholm ritar Apotekets nya hk

Skrivet av 

 

 

 

 

Studio Stockholm har under de senaste månaderna agerat på uppdrag av fastighetsägaren Fabege för att undersöka och definiera behov och strategi för Apotekets kommande arbetsplats på Dalvägen 12 i Arenastaden i Solna.

 



I början av april blev det klart att Studio Stockholm fått uppdraget att utveckla Apotekets nya huvudkontor i Arenastaden, Solna. Lokalen är på cirka 6.000 kvm och inflytt är beräknad till november 2019. Studio Stockholm har under flera månader agerat strategisk rådgivare till fastighetsägaren Fabege för att optimera det tilltänkta huset och nu fortsätter projektet med uppdrag från båda parter.

 

Studio Stockholm har under de senaste månaderna agerat på uppdrag av fastighetsägaren Fabege för att undersöka och definiera behov och strategi för Apotekets kommande arbetsplats. Arbetet visar att Apoteket kan sitta kvar i de befintliga lokalerna på Dalvägen 12, men man har behov av hela huset och att det öppnar upp för bättre förutsättningar.

 

– På ett av våra första möten med Fabege och Apoteket kunde vi visa på effektiva justeringar av arkitekturen i den befintliga lokalen som optimerar huset för Apotekets behov. Vi kommer till exempel flytta på receptionen till entréplan och öppna upp husets alla våningar som ger ökad kommunikation och synlighet, säger Alessandro Cardinale, arkitekt och partner på Studio Stockholm.

­

 

– Att samarbeta med en arkitekt som definierar potential och utmaningar i fastigheten och utvecklar en optimerad lösning är otroligt positivt för både fastighetsägare och hyresgäst. Vi är såklart glada över att Apoteket har fortsatt förtroende för oss och väljer att sitta kvar, säger Andreas Malmsäter, uthyrningschef på Fabege.

­

 

Studio Stockholm har varit partner under hela arbetet med Fabege och fortsätter nu samarbetet in i nästa fas i Apotekets uppdrag med inredningsarkitektoniskt koncept.