Skriv ut denna sida
måndag, 03 juni 2019 13:56

Niam: Näsby Slottspark byggstartas

Skrivet av 

 

 

 

 

Norra Parken, parkmiljö på kvarterets gårdssida. I hundratals år har parken runt Näsby Slott i Täby växt fram. Nu inleds en ny era och drygt 350 moderna bostäder byggs i en blandning av lägenheter och parhus.  Bild: AdoreAdore/Whyte Lilja

 

 

 


Flerfamiljsvillor på Strandängarna. Bild: Brunnberg & Forshed Arkitektkontor


 

Huvudbyggnaden Näsby slott ritades av arkitekten Nicodemus Tessin och den stod klar år 1665. När Niam förvärvade Näsby slott bestod fastigheten av 27 byggnader omfattande cirka 17.500 kvm och ett landområde bestående av 311.000 kvm.


 

Det finns hundratals nybyggnationer i Stockholmsområdet. I Täby finns ett projekt som sticker ut. Näsby Slottspark säljer så bra att det nu byggstartas av Niam. I hundratals år har parken runt Näsby Slott i Täby växt fram. Nu inleds en ny era och drygt 350 moderna bostäder byggs i en blandning av lägenheter och parhus, för både unga familjer och seniorer. Bostäderna är uppdelade i tre kvarter – Södra Parken intill den vackra äppelträdgården, Norra Parken i anslutning till barockparken och Strandängarna med utsikt mot Näsbyviken.


I anrika Näsby Slottspark har försäljningen gått över förväntan för Niam. Den 3 juni tas det första officiella spadtaget på Djursholmsvägen 20 i Täby.


När planarbetet med att skapa bostäder i Näsby Slottspark drog igång våren 2016 gick marknaden på högvarv. Nu är verkligheten en annan. Men tack vare områdets unika kombinationer av kvalitéer där man kan bo i en slottsmiljö nära Näsbyviken med strandpromenad, slottspark, äppelträdgård och båthamn fortlöper projektet helt enligt plan.

 

– Vi är oerhört glada över det stora intresset. Att vi redan sålt 70 procent av bostäderna i första etappen och har 50 procent bokat i en andra etapp vittnar om projektets attraktionskraft, säger Hans Lisserkers, Head of Project Development på Niam.

 

– Det senaste halvåret har Näsby Slott renoverats för att möta kraven på sociala ytor i området. Och i april tog den nya restaurangen Lilla Slottskrogen mot sina första gäster. Vi bygger dessutom ett vård- och omsorgsboende med 54 platser. Här finns det långt mer än bostäder och det kommer verkligen bli ett boende i en levande slottspark, avslutar Hans Lisserkers.

 

Huvudbyggnaden Näsby slott ritades av arkitekten Nicodemus Tessin och den stod klar år 1665. Slotten är också hem för ett flertal värdefulla konstverk som är gjorda av några av Sveriges mest kända konstnärer. Under den andra halvan av 1900-talet användes slottsområdet av militären, men slottet är numera ett hotell och en konferensanläggning. När Niam förvärvade Näsby slott bestod fastigheten av 27 byggnader omfattande cirka 17.500 kvm och ett landområde bestående av 311.000 kvm.

 


Senaste från Redaktionen