Skriv ut denna sida
måndag, 27 maj 2019 12:00

Akademiska Hus bygger för AcadeMedia i Uppsala

Skrivet av 

 

 

 

 

Hus 3, Campus Polacksbacken i Uppsala. Foto: Akademiska Hus


Akademiska Hus satsar 156 Mkr på att omvandla den gamla kasernbyggnaden Hus 3 på Campus Polacksbacken till en modern utbildningsmiljö för NTI-Gymnasiet och ProCivitas.

 

Hus 3 är en av tre kaserner på Polacksbacken som byggdes i början av 1900-talet för Upplands infanteriregemente. Byggnaden ligger mitt i ett av Uppsalas mest intressanta utvecklingsområden med goda allmänna kommunikationer och direkt närhet till bland annat Ulleråker där omfattande planer på nya bostadsområden finns.

 

Tidigare hyrde Uppsala universitet Hus 3 men lämnade lokalerna 2017 för att flytta till det nybyggda Segerstedthuset. Inför att den 7.500 kvm stora byggnaden nu får nya hyresgäster –  två gymnasieskolor som ägs av AcadeMedia – investerar Akademiska Hus i en omfattande renovering.

 

– Vi ser en stark efterfrågan på centralt belägna lokaler för gymnasieutbildningar, särskilt då det i kringområdet växer fram nya bostadsområden. Genom att välkomna AcadeMedia till våra lokaler vill vi bidra till att möjliggöra den befolkningsmässiga expansion som pågår i Uppsala. Samtidigt hoppas vi att närheten till Uppsala universitet ska leda till att fler av gymnasieleverna får ett ökat intresse för universitetets naturvetenskapliga utbildningar, säger Peter Bohman, marknadsområdesdirektör på Akademiska Hus.

 

 

 

 


Senaste från Redaktionen