19 april 2024
fredag, 24 maj 2019 16:48

Erlandsson bygger studentbostäder åt Stockholmshem

Skrivet av 

 

 

 

 

Visionsbild av projektet Fjärdingsmannen med 158 student- och ungdomsbostäder vid Sockenplans tunnelbanestation.  Bild: ÅWL Arkitekter


Stockholmshems projekt Fjärdingsmannen har tilldelats Erlandsson Bygg i Stockholm under maj månad. Projektet omfattar 158 student- och ungdomsbostäder i tre byggnader som trappar i höjdled från fem till tre våningar. Projektet innefattar också parkeringsplatser och upprustning av utemiljö.

 

Fjärdingsmannen är beläget vid Sockenplans tunnelbanestation i stadsdelen Enskede. Projektet är upphandlat som en utförandeentreprenad och beräknas starta under augusti månad, inflyttning sker under sommaren år 2021. Fjärdingsmannen ska byggas enligt Miljöbyggnad Silver.

 

– Vi är mycket glada över uppdraget, det är ett viktigt projekt med många och mindre hyresrätter som ligger rätt i tiden. Vi ser Stockholmshem som en långsiktig beställare och samarbetspartner. Tidigare har vi arbetat tillsammans i mindre entreprenader men det här projektet blir det största hittills, säger ansvarige affärsområdeschefen Mattias Holm på Erlandsson Bygg.