19 april 2024
tisdag, 21 maj 2019 13:12

Gladsheim köper bostäder för 215 Mkr i Skara

Skrivet av 

 

 

 

 

David Dahlgren, vd för Gladsheim.



Gladsheim Fastigheter har köpt ett bostadsbestånd med 325 lägenheter i Skara på en bedömd direktavkastning om 5,3 procent. En mindre del av beståndet är beläget i Töreboda. Beståndet omfattar 25.089 kvm och består till 91 procent av välskötta bostäder i bästa centrumläge. Säljare är Nostrorum AB.

 

– Förvärvet är Gladsheims första sedan starten i mars och passar vår affärsinriktning perfekt. Fastigheterna är i bra tekniskt skick, har bästa läge i stan och med goda möjligheter för oss att utveckla fastigheterna och lägenheterna. Genom vår renoveringsmetodik kommer Gladsheim också kunna erbjuda trevliga lägenheter med nyproduktionsstandard till en rimlig månadskostnad, säger David Dahlgren, vd för Gladsheim.

Han tillägger:
– Både Skara och Töreboda är ekonomiskt välmående orter med både motorvägs- och tågförbindelse i en spännande tillväxtregion. Närheten till Skövde med högskolan och pendlingsmöjligheter till både Jönköping, Örebro och Göteborg är andra viktiga faktorer som gör att fastigheterna passar Gladsheims strategi.

 

Gladsheim räknar med att genomföra ytterligare förvärv före halvårsskiftet.

 

Gladsheims rådgivare i förvärvet var Setterwalls Advokatbyrå, Amblin och Skeppsbron Skatt. Säljarens rådgivare var Panreal och Werks Advokatbyrå.