24 april 2024
tisdag, 21 maj 2019 08:01

SBB köper av Hemsö för 1,2 Mdr kr

Skrivet av 

 

 

 

 

Ilija Batljan, till vänster, vd för SBB, har funnit en större affär med Nils Styf, vd för Hemsö.



Hemsö säljer en fastighetsportfölj om 14 fastigheter i Stockholm och i Västra Götaland till Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB, SBB, för cirka 1,2 Mdr kr.

 

Portföljen återfinns till 60 procent i Stockholm och hyresintäkterna generas till 94 procent från verksamheter som finansieras av offentliga medel, varav 61 procent kommer direkt från stat, landsting eller kommun med tyngdpunkt på vård och utbildningslokaler. Den genomsnittliga kontraktslängden i portföljen är 6,8 år och den årliga hyresintäkten är 79,7 Mkr. Den totala uthyrningsbara ytan i portföljen är 56.000 kvm.

 

– Vi är nöjda att ha ingått denna affär med Hemsö, som vi tycker har ett fastighetsbestånd av hög kvalitet. Med förvärvet stärker vi vår position som Nordens ledande noterade aktör inom samhällsfastigheter samt stärker vår förvaltning i Stockholm och i Västra Götalandsregionen, säger Ilija Batljan, vd och grundare av Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB.

 

– Hemsö eftersträvar en kundnära och effektiv förvaltning för att kunna ta hand om våra hyresgäster på bästa sätt. Försäljningen bidrar till att koncentrera vårt bestånd geografiskt och frigör kapacitet för investeringar i vår projektportfölj, säger Nils Styf, Hemsös vd.