19 april 2024
måndag, 20 maj 2019 09:55

Humlegården köper Connect Hotel City

Skrivet av 

 

 

 

 

Connect Hotel City har 100 rum på Alströmergatan 41-43 på Kungsholmen.

 


Connect Hotel City har en välkomnande lounge.

 

Humlegården har förvärvat hotellfastigheten Dykaren 33 på Kungsholmen från Connect Hotel, som tecknat ett 20-årigt hyresavtal.

 

I fastigheten återfinns idag ett hotell med 100 rum, Connect Hotel City, med välkomnande lounge samt bistro, bar och mötesrum som drivs av hotelloperatören Connect Hotel.

 

Fastigheten består av cirka 2.400 kvm uthyrningsbar yta och är belägen på Alströmergatan 41-43 på Kungsholmen.

 

Sedan tidigare äger och förvaltar Humlegården den intilliggande byggnaden Dykaren 10, som också är sammanbyggd med den förvärvade fastigheten. Här hyr operatören ytterligare lokaler om 1.400 kvm fördelade på 35 hotellrum och lobby.

 

Tillträde sker i september 2019. Hotellverksamheten kommer även fortsättningsvis att drivas i regi av Connect Hotel som i samband med försäljningen till Humlegården har tecknat ett 20-årigt hyresavtal avseende lokaler i de båda fastigheterna.

 

– Vi har siktet inställt på tillväxt och genom förvärvet stärker vi vår närvaro på Kungsholmen. Läget är attraktivt och hotellet tillför viktig service i kvarteret. Dykaren 33 blir ett utmärkt komplement till vår övriga fastighetsportfölj och bidrar till en effektiv och rationell förvaltning i området, säger Anna Kullendorff, affärsutvecklingschef på Humlegården.

 

Nordier Property Advisors har varit säljarens rådgivare i affären.