18 september 2019
fredag, 10 maj 2019 09:44

Arwidsro köper av Index i Norrtälje

Skrivet av 

 

Kv Brädgården i Norrtälje hamn är Arwidsros första projekt inom affärsområdet Samhällsfastigheter.
Arwidsro Samhällsfastigheter förvärvar Kv Brädgården 1 i Norrtälje Hamn, ett projekt som Index Residence AB har utvecklat. Projektet innefattar ett äldreboende om 80 bostäder med Humana som hyresgäst och parkeringsgarage samt tre lokaler i markplan. Projektet påbörjas nu i vår och planeras bli klart våren 2021.

– Vi är glada över att nu komma igång med vårt första projekt. Index har gjort ett utmärkt arbete i utvecklandet av Norrtälje hamn och vi ser med detta möjligheter att kunna fortsätta utveckla samhällsfastigheter i Norrtälje med omnejd, säger Tobias Kjellin, affärsområdesansvarig, Arwidsro Samhällsfastigheter.

Äldreboendet i Norrtälje blir Humanas åttonde äldreboende i egen regi.

– Vi ser fram emot att etablera oss i Norrtälje tillsammans med en kreativ byggherre och en kommun som satsar på kvalitet för sina äldre. Norrtälje hamn kommer att få ett modernt äldreboende som såväl boende som anhöriga och medarbetare kommer att trivas i, säger Anders Broberg, affärsområdeschef på Humana Äldreomsorg.

Fastighetens läge precis kombinerar en fantastisk utsikt och läge med ett lugn och harmoni. Humana lägger stor vikt i utformningen som funktionerna i såväl lägenheterna som de gemensamma ytorna. Gym, bastu och gemensamhetslokaler med takterrass, varje avdelning har ett stort gemensamt kök och vardagsrum. Dessutom finns det en gemensam terrass och balkong på varje våningsplan. Ambitionen är att byggnaden ska bli miljöcertifierad med beteckningen silver.