18 september 2019
onsdag, 08 maj 2019 16:57

Åke Sundvall bygger 100 bostäder i Slakthusområdet

Skrivet av 

 

Arkitekterna Jägnefält Milton har formgivit Åke Sundvalls bostäder i Slakthusområdet.

 


Åke Sundvall ska uppföra cirka 100 bostäder, lägenheter samt stadsradhus, i Slakthusområdet och därmed vara en del av skapandet av Stockholms egna motsvarighet till Meatpacking district. Detta framgår av exploateringsnämndens protokoll från sammanträdet den 25 april.

 

Slakthusområdet ska utvecklas från ett industriområde till en urban destination för mat, kultur, evenemang, boende och arbete. Här planerar Stockholms stad för cirka 4.000 nya bostäder med varierande utseende och för olika typer av hushåll samt cirka 9.000 arbetsplatser, verksamheter och handel. Ambitionerna är höga för att tillvarata kulturhistoria samtidigt som nya mötesplatser, boende och en levande livsstilskultur ska skapas.

 

Det kvarter som Sundvall ska bygga är en del av Slakthusområdets öppna och varierande landskap.

 

– Med anledning av detta har vi valt att skapa ett publikt stråk genom kvarteret istället för en sluten gård. Stråket tillför ett varierat gatuliv och känns igen från promenader genom dagens Slakthusområde. I detta projekt har vi valt att samarbeta med arkitekterna Jägnefält Milton, säger Martin Sundvall, vd för Åke Sundvall Byggnads AB.