19 april 2024
måndag, 29 april 2019 14:49

Tornstaden bygger i Sundbyberg åt Wallenstam

Skrivet av 

 

Tornstaden ska bygga 147 hyresrätter åt Wallenstam i Umami Park, Sundbyberg.


Efter ett samarbete med ett P‐husprojekt i Hallonbergen, har Tornstaden fått förtroendet att även bygga 147 av de hyresrätter som Wallenstam ska bygga i området, Umami Park, som är ett nytt bostadsområde som växer fram i Sundbyberg. Bygget har precis startat och beräknad inflyttning blir fjärde kvartalet 2020.

 

Det nya bostadsområdet Umami Park som har börjat ta form i Hallonbergen, Sundbyberg kommer totalt att innehålla cirka 800 nya bostäder fördelade på fem olika etapper. Här skapas en miljö med caféer, restauranger, gym, butiker, kontor, torg, promenadstråk och bostadshus med varierande arkitektur.

 

Tornstaden ska uppföra tre byggnader med de 147 hyresrätterna. Ett av husen byggs delvis ovanpå det P‐hus som Tornstaden har byggt. De tre husen kommer att ha tre olika koncept – koppar, silver och guld. Dekorativa balkongräcken och tegelfasader får färger som följer de olika koncepten. Mellan husen skapas även en trivsam innergård.

 

Beräknad inflyttning blir under kvartal 4 2020.

 

– Att vi erbjuder Tornstaden ett nytt projekt ser jag som ett kvitto på att vi delar syn på god kvalité, hållbarhet, kostnadseffektivitet och hur man jobbar i samverkan, säger Magnus Eklund, avdelningschef för produktion på Wallenstam.

 

– Vi har ett väl upparbetat samarbete med Wallenstam, vilket nu resulterat i att vi fått förtroendet att ansvara för totalentreprenaden av de bostäder som ska byggas i Umami Park Etapp 2. Samverkan innebär att vi är med redan i ett tidigt skede i processen och det skapar mycket goda förutsättningar för ett lyckat resultat, säger Erik Olofsson, vd för Byggnads AB Tornstaden.