19 april 2024
fredag, 26 april 2019 14:00

EM etablerar vårdcentral i Norra Djurgårdsstaden

Skrivet av 

 

Stockholm Medical kommer att öppna en läkarmottagning, en vårdcentral och en Barnavårdscentral, BVC, i Einar Mattssons lokaler på Bobergsgatan i Norra Djurgårdsstaden.


 

De boende i Norra Djurgårdsstaden får till hösten en vårdcentral, en läkarmottagning och en barnavårdscentral när Einar Mattsson färdigställer de nybyggda lokalerna på Bobergsgatan.

 

Einar Mattssons lokaler är uthyrda tack vare läget, mitt emot områdets centrala delar med Gasverksområdet över gatan. Här samlas nu ett brett utbud av bra närservice, kultur, mat och handel.

 

Stockholm Medical kommer att öppna en läkarmottagning, en vårdcentral och en Barnavårdscentral, BVC i lokalerna. Det har varit starkt efterfrågat av boende i området, så detta är Einar Mattsson särskilt stolta över att kunna ordna. Även en tandläkarmottagning tillkommer. Vissa verksamheter är redan i full gång och andra startar i höst.

 

I en lokal med fint hörnläge med stora glaspartier mot ett gemensamt parkstråk öppnar en restaurang i hösten.

 

– Det är viktigt för oss att kunna bidra till att våra hyresgäster – och även andra boende i området – får en enklare vardag, säger Sara Engström, marknads- och uthyrningsansvarig, Einar Mattsson Projekt AB, i en kommentar till lokaluthyrningarna.

 

I slutet av augusti öppnar Klätterverket och sedan följer en lång rad spännande etableringar i de vackra industrikvarteren.

 

Norra Djurgårdsstaden är ett av Europas mest omfattande stadsutvecklingsområden. Här har Einar Mattsson i två kvarter, Backåkra och Koppången, utökat sitt bestånd med 211 hyresrätter.

 

Stadsdelen genomsyras av ett miljötänk i såväl teknik som i boendeupplevelse. De fyra energismarta huskropparna har uppförts i gedigna material som ger en industriell känsla mot gatan och det gamla gasverksområdet. Hänsyn har tagits för att minimera buller, ha smarta energilösningar och att ha använt långsiktiga och hållbara material.