19 april 2024
fredag, 26 april 2019 12:51

Arcona renoverar Rosenbad för 0,5 Mdr

Skrivet av 

 

Regeringskansliet ska få mer funktionella lokaler i Rosenbad.



Veidekkes dotterbolag Arcona har fått i uppdrag av Statens fastighetsverk att bygga om och renovera kvarteret Rosenbad i centrala Stockholm. Projektet, som utförs i generalentreprenadform, påbörjas under april och planeras vara färdigställt till april 2021. Under renoveringen flyttar verksamheten till andra lokaler i Regeringskvarteren. Kontraktssumman är bedömd till 500 Mkr.

– Vi har goda erfarenheter av ombyggnad i trång innerstadsmiljö och att nu få möjligheten att arbeta med Rosenbad känns väldigt inspirerande, säger Anders Rauge, affärschef på Arcona.

Kvarteret Rosenbad uppfördes som bankpalats mellan åren 1895-1900. I början av 1980-talet flyttade Regeringskansliet in. Sedan dess har bara vanligt underhållsarbete genomförts i byggnaden varför det nu är nödvändigt med den genomgripande renovering. Projektet Rosenbad är en del av den större upprustningen av Klarakvarteren som kommer att pågå till 2021.

Genom renoveringen ska Regeringskansliet som hyresgäst erbjudas funktionella, säkra, energieffektiva, representativa och flexibla lokaler. Ett annat viktigt mål för Statens fastighetsverk är att säkerställa en rationell drift och en bra framtida förvaltning. De åtgärder som nu genomförs ska ha ett 20 till 30 år långt perspektiv.