19 april 2024
torsdag, 25 april 2019 17:20

Einar Mattsson förvaltar värden för 59 Mdr kr

Skrivet av 

 

Stefan Ränk, koncernchef för Einar Mattsson AB.



Einar Mattsson tror på Storstockholm och har fortsatt att utveckla nya bostäder för egen och långsiktig förvaltning i regionen. Koncernens finansiella ställning är fortsatt stark och fastighetsbeståndets värde ökade till 12 Mdr kr under 2018. Ettåringen Einar Mattsson Fastighetsförvaltning AB har växt och förvaltar totalt värden om drygt 59 Mdr kr.

 

Hyresintäkterna i koncernens fastighetsbestånd ökade under 2018 till 494 (448) Mkr och rörelseresultatet före avskrivningar blev 248 (229) Mkr. Fastighetsbeståndet inom hela EM-sfären har nu passerat ett bedömt marknadsvärde på 15 Mdr kr.

 

Einar Mattsson Fastighetsförvaltning AB ökade omsättningen till 239 Mkr och resultatet landade på 8 Mkr trots ett år av konsolidering efter några års stark expansion. Einar Mattsson Byggnads AB försörjer sedan ett år tillbaka enbart koncernen med kvalitativa byggtjänster och dotterbolaget gjorde ett resultat på 11 Mkr (30). Einar Mattsson Projekt AB, som färdigställde cirka 480 bostäder under 2018, har 2.033 bostadsbyggrätter i sin projektportfölj. Projektbolaget omsatte cirka 643 (1.156) Mkr Resultatet blev – 1 Mkr (155) på grund av försämrade marknadsförutsättningar samt kostnadsökningar till följd av resursbrist i flera delar av kedjan.

 

– Om man sköter grundaffären kommer man att lyckas långsiktigt. Det är glädjande att vi på koncernnivå når ett tillfredsställande resultat trots den överhettning som projektutvecklingsbranschen nu lider sviterna av. Vi har valt att lägga stora resurser i efterhand på att möta kundernas förväntningar vilket sänkt resultatet i vår projektverksamhet, säger Stefan Ränk, koncernchef för Einar Mattsson AB.

 

– De beslut vi har fattat under överhettningsåren om återhållsamhet vad gäller markförvärv och en måttfull extern finansiering bidrar till att vi nu har resurser till nya investeringar vilket förvärven av byggrätter i Årsta, Huddinge och Telefonplan visar. De kommande 5 åren planerar vi att investera cirka 5 miljarder i nya bostäder av befintliga bostadsmiljöer, fortsätter Stefan Ränk.