18 september 2019
torsdag, 18 april 2019 11:42

Patrizia köper stort i Nederländerna

Skrivet av 

 

Patrizia köper en nyuppförd logistikfastighet om 57.000 kvm i Waalwijk i södra Nederländerna.


Patrizia Immobilien AG, har på uppdrag av fonden Patrizia Logistik-Invest Europa II, avtalat om att förvärva en logistikfastighet om 57.000 kvm i Waalwijk i södra Nederländerna. Säljare är Magna Tyres Group. Tillträde beräknas ske i november i år. Köpeskillingen har inte publicerats.


Den helt nyuppförda fastigheten, som har fått högsta certifieringen BREEAM "Excellent", ligger i området Haven 8 som är Nederländernas sydliga logistikkorridor, med god anslutning till resten av kontinentala Europa. Från Haven 8 är det cirka en timmes bilresa från hamnen i Rotterdam och Antwerpen, över gränsen i Belgien, och det är mindre än två timmars bilresa till den tyska staden Düsseldorf.


Emile Poort, chef för transaktioner Benelux på Patrizia, säger i en kommentar:

– Den här fastigheten är högkvalitativ tillgång som understryker Patrizias fortsatta intresse för den paneuropeiska logistikmarknaden, särskilt Nederländerna, som kännetecknas av ett begränsat utbud av högkvalitativa och moderna logistikfastigheter. Efterfrågan av dessa fastigheter är stor och dess värdetillväxt är stor.

 

 

Patrizia har sedan år 2012 genomfört transaktioner för över 31,5 miljarder euro, cirka 330 Mdr kr. Totalt förvaltar Patrizia fastigheter omfattande över 8,8 miljoner kvm.