13 november 2019
onsdag, 17 april 2019 11:01

Stena: Klart för 500 bostäder i Upplands Väsby

Skrivet av 

 


Detaljplanen för Stena Fastigheters projekt Gröna Ekebo i Upplands Väsby har vunnit laga kraft. Det innebär klartecken för byggnation av 500 lägenheter söder om Mälarvägen.Detaljplanen för Stena Fastigheters projekt Gröna Ekebo i Upplands Väsby har vunnit laga kraft. Det innebär klartecken för byggnation av 500 lägenheter söder om Mälarvägen. De nya bostäderna byggs i huvudsak på det som idag utgörs av Stenas egen parkering. Byggstart sker preliminärt det fjärde kvartalet 2020.


Ambitionen med projektet Gröna Ekebo, som är en del av stadsutvecklingsprojektet Fyrklövern, är att utveckla ett modernt stadsboende med tillgång till gröna rekreationsområden. Det gröna representerar också de boendes livsstil, där ett miljömässigt hållbart boende ska stå i fokus.

– Projektet är en viktig del av utvecklingen som ska bidra till att lyfta området till en blandstad med en variation av boendeformer som ska passa olika tidpunkter i livet. De nya bostäderna blir ett bra komplement till de 740 lägenheter som vi har i området, säger PG Sabel, vd för Stena Fastigheter Stockholm.

Han tillägger:
– Nyproduktion bidrar till en ökad variation och valfrihet av bostäder i området. I Gröna Ekebo kommer det att bli både hyres- och bostadsrätter.