20 april 2024
måndag, 08 april 2019 16:25

Alla lägenheter på Telges Stockholmsberget bokade

Skrivet av 

 

Telges 16-våningshus på Stockholmsberget har byggts av Skanska och ritats av Origo arkitekter.




För några veckor sedan släpptes en fjärdedel av Telge Bostäders 72 nyproducerade lägenheter Stockholmsberget till bolagets befintliga kön. För resterande lägenheter valde bolaget att för första gången prova principen ”först till kvarn”.  Lägenheterna släpptes kl 10.00 i lördags på Telges kontor med målet att få alla 72 lägenheter bokade.

 

Syftet med denna typ av tilldelning för nyproduktion var bland annat att göra de nya bostäderna tillgängliga för fler, samt att processen skulle vara enkel och transparent.

 

– Vi är inte bara nöjda att vi uppnått de mål vi satte upp för dagen, utan också väldigt glada över att få chans att träffa våra kunder på det här sättet. Alla som vi har pratat med under dagen har varit mycket positiva och uppskattat att vi vågat prova ett nytt grepp, säger Pontus Werlinder, tf vd Telge Bostäder

Han fortsätter
— Många av de som valde att köa här var unga personer som inte hunnit samla så många köpoäng. Principen först till kvarn har gett dem en chans att få ett förstahandskontrakt i en nyproduktion.

 

Nu väntar fortsatt arbete för bostadsbolaget att genomföra resterande kontroller för att säkerställa kontraktsskrivning. Skulle någon lägenhet stå utan hyresgäst efter de kontrollerna, finns det många intressenter att kontakta på den reservlista som upprättats. I september är det dags för inflyttning.