25 april 2024
fredag, 05 april 2019 09:18

Ett utökat Urban Escape

Skrivet av 

 

Urban Escape Stockholm har vuxit fram i kvarteret mellan Hamngatan, Regeringsgatan och Brunkebergstorg. Här har kontorsplatser, hotell och bostäder skapats tillsammans med handel, mötesplatser och restauranger. Fotograf: Peter Frantzell



Urban Escapes nya hus i korsningen Regeringsgatan/Hamngatan har gått från idé till verklighet och fylls nu av hyresgäster som WeWork, EQT och Netlight. Med AMF Fastigheters nya hus öppnas portarna till kvarteret och höjer pulsen i city. I kvarteret ryms sedan tidigare Gallerian, hotellen At Six och Hobo – och inte minst Stockholm under Stjärnorna med panoramautsikt över Stockholm.

– Det har tagit åtta år att nå hit. Vi är mycket glada över att kunna presentera ett helt nytt hus och ett helt nytt kvarter i hjärtat av Stockholm. Urban Escape är vårt sätt att ge något tillbaka till en stad som vi älskar. En stad som hela tiden måste vara i rörelse, förnyas och vitaliseras. Jag känner mig förväntansfull, för det här är bara början, säger Mats Hederos, vd för AMF Fastigheter.

Totalt omfattar Urban Escape nu 100.000 kvm kontor, hotell och konferens, 38.000 kvm handel och 2.000 kvm bostäder.