23 september 2019
måndag, 18 mars 2019 11:55

Skanska bygger hotell åt Fabege för 470 Mkr

Skrivet av 

 

Skanska och Fabege uppför Skandinaviens första nollenergihotell.

 

 

Skanska har tecknat avtal med Fabege om att bygga Skandinaviens första nollenergihotell i Arenastaden, Solna. Kontraktet är värt cirka 470 Mkr, vilket kommer att inkluderas i Skanska Sveriges orderingång för det första kvartalet 2019. Det nya hotellet blir en del av Nordic Choice Hotels kedja Comfort Hotel med 336 rum och 88 lägenheter för långtidsboende. Byggnaden omfattar totalt cirka 22.400 kvm fördelat på 11 våningar och den ska även inrymma Nordic Choice Hotels svenska huvudkontor. Byggnadsarbetena inleds omgående och det nya hotellet ska stå klart under det första kvartalet 2021.

– Vi är mycket glada över förtroendet att få bygga det nya hotellet. Det är ett spännande projekt med mycket hög miljö- och energiprofil som ligger helt i linje med Skanskas mål om att nå klimatneutralitet år 2045. Vi känner ett stort engagemang i att uppfylla de högt ställda kraven, säger Petter Ekevärn, distriktschef, Skanska Sverige.

Byggnaden ska certifieras enligt FEBY 18 Guld, en certifiering som används för energieffektiva byggnader, samt Breeam nivå Excellent.

– Vi ser verkligen fram emot att bygga detta första nollenergihotell tillsammans med Skanska. Här kommer kontor och hotell samverka för att optimera användningen av varje kvadratmeter på ett hållbart sätt kombinerat med en fasad med solceller och geoenergianläggning. Det är ett spännande projekt där vi kommer att förflytta gränserna för hur vi tidigare sett på hotellbyggnader, säger Klas Holmgren, chef projekt och förädling, Fabege.