28 maj 2020
fredag, 15 mars 2019 15:46

10 meter hög skulptur på Riksbyggens Kronhöjden

Skrivet av 

 

En 70 meter hög kran har placerat en 10 meter hög skulptur på taket av det 12 våningar höga Brf Kronhöjden vid köpcentrumet Allum och Kyrktorget i Partille. Konstnären Gunilla Bergström har formgett skulpturen, som är tillverkad av stålplåt som snedvrids vid valsningen och sedan svetsas ihop till sin tänkta form.

 


På taket av Riksbyggens Brf Kronhöjden i Partille sitter nu en drygt 10 meter hög skulptur formgiven av konstnären Gunilla Bergström på Abako arkitektkontor. Bostadsrättsföreningen kommer att innehålla sammanlagt 74 bostäder, vilka ska vara klara för inflyttning under årets fjärde kvartal.

 

– Skulpturen och huset i sig kommer att bli ett landmärke för hela det nya Partille centrum. Partille befinner sig i en stor förvandling från förort till en attraktiv och hållbar förstad. Från Riksbyggens sida är vi glada över att få vara en del av den utvecklingen, säger Bodil Jönsson Ganesh, sälj-och marknadsansvarig Riksbyggen Storgöteborg.

 

Idén om ett landmärke för Partille centrum på Kronhöjdens tak har växt fram i dialog mellan kommunen, Riksbyggen och köpmännen i centrum i samband med planprocessen för det tolv våningar höga bostadshuset.