3 juni 2020
torsdag, 14 mars 2019 12:24

Rekordstort intresse för lokaler på Campus Solna

Skrivet av 

 

Akademiska Hus har kontrakterat flera företag inom life science till kontors- labbmiljöer i Campus Solna. Foto: Erik Lefvander

 

 


I samband med att Karolinska Institutet under förra året flyttade delar av sin verksamhet till det experimentella forskningslaboratoriet Biomedicum på Karolinska Institutets campus Solna, har en unik möjlighet uppstått för nya företag att etablera sig på området. I de vakanta lokalerna om 45.000 kvm erbjuds kontors- och labbmiljöer men även centrala mötesplatser där studenter, forskare, besökare, företagare och start up-bolag kan sammanstråla för kunskapsutbyte, utveckling och innovation inom life science. Enligt fastighetsägaren Akedemiska Hus är intresset för lokalerna rekordstort.

– Campus Solna befinner sig i en mycket spännande fas och som fastighetsägare märker vi en stark efterfrågan från företag som vill etablera sig på området. Det är uppenbart att vi är flera som tror på kreativa krockar och oväntade möten som drivkraft för utveckling och innovation. I campusnära miljöer ger vi det fysiska mötet en revansch, och får människor att växa och bli mer effektiva och inspirerade tillsammans, säger Magnus Huss, marknadsområdesdirektör på Akademiska Hus.

På ett seminarium anordnat av Stockholms Science City och Akademiska Hus fanns nyligen drygt 70 intressenter på plats för att höra mer om etableringsmöjligheterna. Akademiska Hus har dessutom redan signerat avtal med flera företag som inom kort kommer att flytta sina verksamheter till Campus Solna. Ett av tillskotten är det globala life science-företaget Bayer som den 1 april tillträder sitt nya huvudkontor på campusområdet.

Sedan tidigare har även hyreskontrakt tecknats med det svenska biotechföretaget Affibody samt Waters, ett av världens ledande företag inom avancerad instrumentteknik för life science, material- och livsmedelsteknik.