19 april 2024
torsdag, 14 mars 2019 12:17

NCC bygger åt Riksbyggen i Täby Park

Skrivet av 

Riksbyggen och NCC uppför brf Cykelverkstaden i Täby.




NCC ska i samverkan med Riksbyggen bygga Brf Cykelverkstaden med 111 ytsmarta bostadsrätter nära både innerstad och natur i nya stadsdelen Täby Park, i nordöstra Stockholm. Ordern värderas till cirka 160 Mkr.

– Satsningen i Täby Park är en av de största som Riksbyggen gör i Stockholmsområdet just nu. Vi tar med oss Riksbyggens stora kunnande kring hållbarhet i utvecklingen av Täby Park när vi nu i samarbete med NCC skapar levande kvarter med närhet till både Stockholm och till naturen, säger Carl-Henrik Appel, regionchef Riksbyggen Bostad Stockholm/Norr/Öst.

De 111 lägenheterna i Cykelverkstaden fördelas i tre huskroppar, vilka förenas genom loftgångar kring en atriumgård med sittplatser, planteringar och belysning. Det blir en takterrass med utsikt över Täby Park och mot sydväst skapas en kvartersgård med planteringar, växthus och sittplatser för föreningens medlemmar. På gatuplan planeras även för ett café och en cykelverkstad.

NCC och Riksbyggen genomför projektet i partnering där de tillsammans planerar, budgeterar och projekterar handlingar för bostadskvarteret. NCC börjar med markarbeten i april i år och första inflyttning beräknas starta i december 2020.